Sider

tirsdag den 7. februar 2012

Lækker forret med laks

Til min fest i lørdags fik vi denne forret, som var meget lækker
Forret
Her følger opskriften til 10 personer:

Røget laks med asparges og trøffelhollandaise

375 g røget laks i tynde skiver
500 g grønne asparges
½ tsk. salt

Trøffelhollandaise:
200 g smør
4 æggeblommer
1½ - 2 spsk. citronsaft
knap ½ tsk. salt
1 tsk. trøffelolie
1 dl cremefraiche

Pynt:
¾ dl lakserogn eller stenbiderrogn ( ca 45 g)

Fremgangsmåde:

  1. Trøffelolie: Smelt smørret i en kasserolle og lad det afkøle
  2. Pisk i mellemtiden æggeblommer og citronsaft over kogende vandbad til en luftig creme.
  3. Sæt æggecremen til side og pisk smørret i lidt ad gangen til en glat sauce. Smag til med salt.
  4. Rør cremefraiche i, når saucen er kølet af. Stil koldt. Stil den i stuetemperatur 1 time før servering
  5. Asparges: Knæk den nederste del af aspargesene, ca. 2 cm. Lad dem simre i letsaltet vand i ca. 5 min., der skal stadig være bid i dem. Tag dem op, og skyl dem i koldt vand.
  6. Fordel lakseskiverne på 10 tallerkener. Kom asparges på og en skefuld hollandaise. Pynt med rogn. Server. ♫ ♫ ♫

Ingen kommentarer:

Send en kommentar