Sider

torsdag den 9. februar 2012

Hovedret med tilbehør

Til festen i lørdags fik vi
Oksefilet, stegt på Weber grill
Rodfrugtgratin
Bønnesalat
Salat med løg, æble og agurk

Her følger opskrifterne:

Rodfrugtgratin:
rodfrugtgratin

Opskriften er til 8 personer.

500 g kartofler
500 g gulerødder
500 g pastinak
500 g knoldselleri
4 fed hvidløg
3 dl piskefløde
3 dl mælk
1 spsk presset citronsaft
2 tsk salt
friskkværnet sort peber
150 g revet Vesterhavsost (Thiese)

Fremgangsmåde:
Skræl kartofler og rodfrugter og pil hvidløg.
Skær kartofler og rodfrugter i tern og hak hvidløgene fint.
Kom kartofler, rodfrugter og hvidløg i en gryde.
Hæld fløde og mælk ved.
Lad det koge uden låg til kartofler og rodfrugter er møre.
Tilsæt citronsaft, salt og peber.
Kom det i et ovnfast fad.
Drys ost henover.
Bages midt i ovnen ved 250 grader - grill ca. 35 min,
til den får farve.

Bønnesalat:
boennesalat 
Opskriften er til 8 – 10 personer som tilbehør

250 g frosne grønne bønner (let kogte og lynkølet i koldt vand, skal kun lige koge op)
250 g hvide bønner (udvandes i mindst 12 timer og koges i ca. ½ time, afkøles)
1 ds. røde kidneybønner ( skylles)
1 dl grøn peberfrugt i små tern
1 dl rød peberfrugt i små tern
1 dl blegselleri i tynde skiver
1 rødløg i meget tynde skiver

Dressing

1½ dl sukker
1½ dl eddike
1 dl olie
1 tsk salt
½ tsk hvid peber

Salaten marineres i køleskab i mindst 8 timer. Vendes et par gange.
Den bliver bedre af at stå i et døgn, og den kan holde sig mindst 1 uge i køleskab.

Man kan sagtens variere blandingen af grønsagerne, når man ganger op.
Det er vigtigt, at de grønne bønner ikke er for kogte, da de ellers vil ’splatte’ lidt ud, når salaten står og trækker.

Salat med løg, æble og agurk
Apple-onion-salad 
½ agurk
salt
1 stort æble
lidt citronsaft
2 forårsløg
1 rødløg
1 spsk olivenolie
1 spsk. hvidvinseddike
1 fed hvidløg
salt - peber
1 bæger salattern - fedtfattig
Mynte
Spæde salater

Fremgangsmåde:
Halver agurken, fjern kernerne og skær den i skiver.
Drys med en anelse salt.
Skær æblet i meget smalle både, og dryp dem med lidt citronsaft.
Snit forårsløg og rødløg
Rør dressing af olivenolie, hvidvinseddike, knust hvidløg, salt, peber
og bland med agurk, æble, løg og salattern.
Drys godt med mynte og salatblade.
Server.

Så mangler desserten, og den kommer i næste indlæg.
Skål cheers

Ingen kommentarer:

Send en kommentar