Sider

torsdag den 28. marts 2013

Udblødte valnødder

Hvor kan man få mange gode ideer ved at surfe på internettet.
Det med at udbløde valnødder havde jeg aldrig hørt om,
men nu har jeg prøvet det, og det vil jeg gøre igen.
************************
Jeg tager en pose valnødder og lægger dem i blød i koldt vand 6 – 12 timer.
Vandet bliver meget brunt, så det bliver skiftet et par gange undervejs.
Bagefter tørrer jeg nødderne med et viskestykke
og sætter dem i ovnen ved 50-60 grader i 1 - 1½ time.
Enten bliver de hurtigt spist, eller også skal de i et lukket glas i køleskabetvalnødder

Når man udbløder sine nødder,
fjerner man bitterstofferne og fytinsyren,
som kan gøre nødderne svære at fordøje,
og som hindrer optagelse af kalcium, magnesium, jern, kobber og zink.
Og tilbage står man så med en portion nødder med
den rundeste, mildeste, lækre nøddesmag.

1 kommentar:

Sommerhusliv Hele Aaret sagde ...

Lækre opskrifter, dem må jeg have prøvet, er ved at tage mig sammen til at komme på kur, så det jo bare perfekt med nogle lækre opskrifter :-)

Ha´en dejlig aften

Knus Susi

Send en kommentar