Sider

søndag den 23. oktober 2011

Koncert med Lang Lang i dag ♪ ♪ ♪

LangLang 
I dag kl. 14.45 er der koncert i Cinema3 i Skive, og jeg glæder mig meget til denne oplevelse ♥ ♥ ♥

Teksten her er fra biografens hjemmeside:
Den spektakulære kinesiske pianist Lang Lang giver sammen med Philadelphias Symfoniorkester, en enestående koncert for at markere at det er nøjagtig 200 år siden, den ungarske komponist og klavervirtuos Frans Liszt blev født.
Den klassiske musik har sine superstjerner, ligesom rocken og poppen har navne som Michael Jackson og U2. En af de største superstjerner er den kinesiske pianist Lang Lang.
Lang Lang er en spektakulær pianist og en vidunderlig fortolker af den klassiske musik. Forbillede for millioner af små klaverspirer over hele verden og fuldstændig generøs med sin kunst og sit væsen.

Lang Lang, der lige er blevet 29 år, har sin unge alder til trods haft et langt liv i musik. Han begyndte at spille klaver som 3-årig, og to år senere vandt han en konkurrence i Kina og fik derpå sin debut.
Som 9-årig fik han plads på konservatoriet i Beijing og var i de tidligste teenageår indehaver af adskillige titler, bl.a. som vinder af den Internationale Tjajkovskij-ungdomskonkurrence i 1995.

Samme år spillede han i Beijing Concert Hall samtlige 24 Etuder af Chopin og i 1997 rejste han til USA, hvor han havde fået adgang til Curtis Institute of Music i Philadelphia.
Det store internationale gennembrud fik han som 17-årig, da han blev hasteindkaldt til Gala of the Century, en del af Ravinia Festivalen i Chicago. Her spillede han med Chicago Symphony Orchestra Tjajkovskijs Klaverkoncert nr. 1 og derfra gik karrieren opad mod de største koncerthuse i de største byer i verden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar