Sider

søndag den 28. april 2013

Runrig har 40 års jubilæum i dag

De er efter min mening det bedste Live Band, og jeg er en stor fan af dem.
Denne pressemeddelelse er fra deres pladeselskab i Danmark Rec-art:

presse_28.04.13

Her er det avisklip, som kunne sætte datoen:

avis_40

Som der står udgiver Runrig en helt ny single ‘And We’ll Sing’ på denne dato,
og den har jeg selvfølgelig købt i formiddags ♥ ♥ ♥

andwesing

onsdag den 10. april 2013

Blå blomst

Det er svært lige nu ikke at lade sig friste hos blomsterhandleren.
Det føles som om vinteren har været umådelig lang, og endelig lader det til,
at der kommer lidt varme fra på søndag. Det bliver så skønt.

Scilla peruviana
Denne blomst hedder Scilla peruviana.

Scilla peruviana er fra Madeira og har nav­net efter skibet  ‘Peru’, der bragte løgene til England, ikke efter den sydamerikanske stat. Den blomstrer i maj-juni med stjerneformede, blå blomster i tætte, pyramideformede stande på 25 cm høje stilke. Trives hos os kun i koldhus.

blue_02blue_03

mandag den 1. april 2013

Frikadeller med salat

Det er klassiske frikadeller af halv okse/kalv
tilføjet rugkerner, hvidløg og æblemost.
*****************
Salat af spidskål og edamamebønner og hytteost rørt med citron, akaciehonning,
dild  (jeg bruger tørret) og salt og peber.
De smager dejligt og kan virkelig anbefales.

En opskrift fra VBK2 bogen
frikadeller 


Til 4 personer - brug dem til frokost, frys dem ned eller gem dem!
500 g hakket kalve- og oksekød
3 æg
1 dl mælk
100 g rugflager
1 dl æblemost
1 fed hvidløg, finthakket
Salt og peber

2 spsk. rapsolie – til stegning


Salat til 1 person:
100 g frosne edamame-bønner
1 dl hytteost
1 spsk. honning
½ citron, saft
Lidt frisk dild, finthakket
Salt og peber
80 g spidskål, fintsnittet

Ælt kødet med æg, mælk, rugflager, æblemost og hvidløg samt lidt salt og peber.
Synes du, at farsen er for tynd, mættes den med flere rugflager.
Farsen skal have en sådan konsistens, at den kan formes og steges som frikadeller.
Steg i olie.
De kan eventuelt lunes færdige i ovnen ved 160 grader i ca. 5-8 minutter. Gem lidt til madpakken.

Hæld de frosne edamame-bønner i en skål og hæld kogende vand over.
Bland hytteost, honning, citron og dild i en skål og smag til med salt og peber.
Hæld vandet fra edamame-bønnerne og bælg dem.
Bland bønnerne med spidskål og vend det med hytteostcremen.
MUMS

torsdag den 28. marts 2013

Udblødte valnødder

Hvor kan man få mange gode ideer ved at surfe på internettet.
Det med at udbløde valnødder havde jeg aldrig hørt om,
men nu har jeg prøvet det, og det vil jeg gøre igen.
************************
Jeg tager en pose valnødder og lægger dem i blød i koldt vand 6 – 12 timer.
Vandet bliver meget brunt, så det bliver skiftet et par gange undervejs.
Bagefter tørrer jeg nødderne med et viskestykke
og sætter dem i ovnen ved 50-60 grader i 1 - 1½ time.
Enten bliver de hurtigt spist, eller også skal de i et lukket glas i køleskabetvalnødder

Når man udbløder sine nødder,
fjerner man bitterstofferne og fytinsyren,
som kan gøre nødderne svære at fordøje,
og som hindrer optagelse af kalcium, magnesium, jern, kobber og zink.
Og tilbage står man så med en portion nødder med
den rundeste, mildeste, lækre nøddesmag.

søndag den 24. marts 2013

Så blev det palmesøndag

En dejlig tid er det lige nu, og lidt varmere udenfor ville være pragtfuldt.
God påske ønskes alle, der besøger denne side ♥ ♥ ♥ 
hilsen
Solen har fået meget meget magt, og det er dejligt med lyset.
Det bliver indenfor, at blomsterne glæder, og her er lidt fra min stue.
GG_2013
I onsdags var jeg på tur med nogle veninder. Vi var ude vestpå og besøgte
bl.a. Vestkystens Gårdbutik og Tind-Mohair.
De har så mange fristelser.
Jeg købte et fint silketørklæde
scarf

tirsdag den 19. marts 2013

Mad på Sevel Kro

I år har vinteren virkelig fået fat her midt i marts. Dog er der ganske få blomster,
der titter frem, og i min have er der en del erantis.
De skinner så fint.
erantis
Vi har et fint spisested her i Vestjylland,
og i fredags var jeg så priviligeret at blive inviteret på Sevel Kro til frokost
af en meget god ven(inde).
Vi fik det lækreste stjerneskud med både kogt og stegt fiskefilet.
Den stegte var med rugmel og stegt i smør. Det er bare guf ♥ ♥ ♥
stjerneskud_01
Her er lige et par detaljefotos også. Man kan måske lære at anrette så fint.
stjerneskud_02
stjerneskud_03
Prikken over i’et var kaffe med hjemmebagte småkager.
cookies

flowers_easterflowers_easter

tirsdag den 12. marts 2013

Lavkarbo–brød

Opskriften er fundet på Familiejournalens side og kan ses her
lavkarbo_bread

Dette skal man bruge:

(1 brød)

150 g græskarkerner
150 g sojaflager (kan købes i helsekostbutikker)
50 g valnødder
50 g mandler
1 dl sojamælk
6 æg

Hæld alle ingredienserne i en blender.
Blend massen i nogle sekunder –
hvis man vil have et finere brød, blendes blandingen i lidt længere tid.
Hæld massen i en lille brødform.
Bages ved 180° i en time nederst i ovnen.
Skær nogle skiver af brødet, når det er friskt, og frys dem ned.
Tag et par skiver op om aftenen, hvis du gerne vil spise brød til morgenmad.

Brødet smager godt og måske lidt tørt. Med f.eks en tunmasse eller hytteost på er det efter min mening meget fint

På samme side står følgende råd:

Hvis du skærer voldsomt ned på kulhydraterne i din kost, får du både et stabilt blodsukker
og en stabil vægt, ja, du kan endda ”risikere” at tabe dig.

primula
Det er svært at gå forbi sådan en fin primula på denne årstid.
Det er så fristende!

torsdag den 7. marts 2013

Vibekes Otium er oppe igen ♥ ♥ ♥

I sidste uge kom jeg tilfældigvis til at se programmet Kontant på Dr TV og opdagede hurtigt,
at det i allerhøjeste grad vedkom mig.
Sagen er nemlig, at da jeg skulle holde op med at arbejde, købte jeg mit eget domæne.
Mit webhotel blev hos et firma, der senere blev solgt til Match2web.
Det viste sig at blive så dårligt i 2012.
De tog ikke telefonen, og jeg kunne ikke få adgang til min mail.
Prisen blev fordoblet, og lige pludselig var det hele væk.
Jeg opgav at gøre noget og var meget ærgerlig,
da jeg havde haft stor glæde af både fotos og masser af besøg især på mine sider om hosta.
Lige efter programmet kom jeg i kontakt med en person, der har easywebhost.
Han hjalp mig med at få min hjemmeside op igen.
Den kan ses her:
forsidebanner