Til min fest i lørdags fik vi denne forret, som var meget lækker
Her følger opskriften til 10 personer:
Røget laks med asparges og trøffelhollandaise
375 g røget laks i tynde skiver
500 g grønne asparges
½ tsk. salt
Trøffelhollandaise:
200 g smør
4 æggeblommer
1½ - 2 spsk. citronsaft
knap ½ tsk. salt
1 tsk. trøffelolie
1 dl cremefraiche
Pynt:
¾ dl lakserogn eller stenbiderrogn ( ca 45 g)
Fremgangsmåde:
- Trøffelolie: Smelt smørret i en kasserolle og lad det afkøle
- Pisk i mellemtiden æggeblommer og citronsaft over kogende vandbad til en luftig creme.
- Sæt æggecremen til side og pisk smørret i lidt ad gangen til en glat sauce. Smag til med salt.
- Rør cremefraiche i, når saucen er kølet af. Stil koldt. Stil den i stuetemperatur 1 time før servering
- Asparges: Knæk den nederste del af aspargesene, ca. 2 cm. Lad dem simre i letsaltet vand i ca. 5 min., der skal stadig være bid i dem. Tag dem op, og skyl dem i koldt vand.
- Fordel lakseskiverne på 10 tallerkener. Kom asparges på og en skefuld hollandaise. Pynt med rogn. Server. ♫ ♫ ♫
Ingen kommentarer:
Send en kommentar