Sider

mandag den 28. februar 2011

Æggesalat

eggsalat
Grøn æggesalat
175 g broccoli
2 hårdkogte æg
30 g let mayonnaise el. 15 g alm.
karry efter smag
salt og peber
karse
Fremgangsmåde:
Broccolien koges meget mør i lidt vand.
Brug gerne stænglerne fra broccolien.
Lad broccolien køle af og blend den herefter med let mayonnaisen.
Æggene moses groft og blandes i broccolimosen.
Smag til med karry, salt og peber.
Pynt evt. med lidt karse.

søndag den 27. februar 2011

Råkostsalat

raakostsalat_01

200 g gulerødder
150 g hvidkål
150 g rødkål
0,4 dl Fun Light Ananas

Grønsagerne rives eller snittes fint.
Fun Light blandes i, og salaten trækker ca. 1 time.

lørdag den 26. februar 2011

Kammas havregrynsboller

havreboller
24 stk.
2 dl havregryn
4 dl vand
1 pk gær
3 dl lunkent vand
1 spsk sukker
1 tsk. salt
1 spsk. olie
2 æg
200 g fuldkornsmel
ca. 900 hvedemel
Fremgangsmåde:
Havregryn og 4 dl vand koges til grød og afkøles.
Gær udrøres i lunkent vand.
Alt undtagen hvedemel tilsættes.
Hvedemel tilsættes lidt efter lidt.
Hæver i 1 time.
Formes til 24 boller og efterhæver 15 min.
Bages ca. 15 min. ved 200 grader.

fredag den 25. februar 2011

Mariannes havregrynsboller

havregrynsboller 
25 stk.
2 dl havregryn
2½ dl vand
1 pk gær
1 tsk sukker
1 tsk salt
2½ dl tykmælk el A 38
1 spsk olie
1 æg
500 g mel ( halvdelen kan være som fuldkornsmel)

Fremgangsmåde:
Æltes og hæver 1 time.
Formes til boller og sættes på plade.
Hæver 15 min.
Bages ved 200 grader ca. 15 min.

torsdag den 24. februar 2011

Dagens højdepunkt

Det var for et øjeblik siden, da jeg i radioen hørte Bruce Springsteen
med 'Pay me My money down'.
Jeg bliver altid så glad af at høre den. Så tænker jeg med
glæde tilbage på den aften den 28. oktober 2006,
da jeg var til koncert i Parken.
Det var en oplevelse af de helt store.
Seeger

onsdag den 23. februar 2011

Tortillarulle med urter

urterulle
1 person
1 dl kogte kikærter
2 spsk hakkede urter ( f.eks. persille, purløg og persille )
½ dl yoghurt naturel 0,1 %
Salt og peber
1 blød tortilla
ca. 50 g røget skinke

Fremgangsmåde:
Blend kikærter, urter og yoghurt.
Smag til med salt og peber.
Smør blandingen ud på brødet.
Læg skinken på og rul brødet sammen.
Pak rullen ind i madpapir eller serviet.
Del den på midten og server den med salat til.

tirsdag den 22. februar 2011

Lækker frokost

castello

På tallerkenen ses:
1 pakke Castello light i skiver
160 g squash drysset med urtebouillon og hvidløgspeber og derefter 3 min. i mikroovn.
1 tomat fra Katrine og Alfred ( 140 g)
15 g mayonnaise
2 st. pærer i skiver

søndag den 20. februar 2011

Marineret selleri

selleri
1 selleri skåret i stave
4 fed hakkede hvidløg
lidt rapsolie
1 bdt. hakket persille
peber
Alt blandes og trækker 1 døgn – røres engang imellem
Bages i 30 min. ved 200 grader.
Drysses med lidt salt inden servering.